Zondag 13 november 2022 / 15.00 uur

Black-Pencil

black_Pencil.jpg

Black Pencil speelt de Barok Triologie bij ons. Met een fascinerend instrumentarium en arrangementen benutten zij alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen. Blokfluiten, panfluiten, een uitgebreide collectie percussie, altviool en harmonica jagen de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes! De vijf musici laten kunstig pure verstilling in de lucht hangen. Hoe kan eenvoud zo expressief, mooi en krachtig zijn?

De musici:

JORGE ISAAC BLOKFLUIT & ARTISTIEK LEIDER
Blokfluitist Jorge Isaac (1974) komt uit Venezuela en artistiek leider van Black Pencil. Als solist en docent heeft Jorge alle hoeken van de wereld afgereisd. Hij speelde op internationale festivals en werkte samen met gerenommeerde musici en gezelschappen, zoals ASKO Schönberg, Nederlands Kamerorkest, Nationaal Ballet, Nederlandse Opera, regisseur Audi, componist György Ligeti en dirigent Reinbert de Leeuw. Meer dan 180 composities zijn speciaal voor hem geschreven, waardoor hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke blokfluitisten wereldwijd. Jorge is sinds 2006 hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

MATTHIJS KOENE PANFLUIT
Panfluitist Matthijs Koene (1977) is de enige in Nederland geboren Pencil. Hij wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Al tijdens zijn studie ontwikkelde Matthijs een nieuwe techniek die de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit hebben vergroot, waardoor de panfluit zijn intrede kon doen in de klassieke muziek. Net als voor Jorge geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam

ESRA PEHLIVANLI ALTVIOOL
Esra Pehlivanli (1977) is geboren in Turkije en is de altviolist van Black Pencil. Hoewel alle grote klassieke altvioolwerken tot haar repertoire behoren, heeft ze een grote liefde voor hedendaagse muziek. Ze is een veelgevraagd solist en speelde in die hoedanigheid bij orkesten van over de hele wereld, zoals de Neue Philharmonie Westfalen, Bilkent Symphony Orchestra, Presidential Symphony Orchestra, Istanbul State Symphony Orchestra. Naast Black Pencil speelt ze nog in andere samenstellingen.

MARKO KASSL ACCORDEON
Accordeonist Marko Kassl (1976) is geboren Oostenrijker en woont net over de grens in Duitsland. Zodoende is hij ook veel werkzaam in ons buurland en geeft hij les in accordeon aan zowel de Duitse Detmold Academy of Music als aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij werkt veel samen met internationaal gevierde componisten om het repertoire te vergroten voor zijn relatief ‘jonge’ instrument. Net als alle andere Pencils treedt hij regelmatig op als solist en met andere gezelschappen. Samen met Esra vormt hij het duo Mares.

​ENRIC MONFORT SLAGWERK
Onze Spaanse percussionist Enric Monfort (1979) is een ervaren musicus in vrijwel alle muziekscenes. Hij werkte met het Koninklijk Concertgebouworkest, Slagwerkgroep Den Haag en Orquesta Del Palau De Les Arts De València, maar is ook al jarenlang percussionist bij de producties van Club Guy en Roni. Enric houdt zich bezig met percussie tradities uit de hele wereld, zoals Afrika, India, Zuid-Amerika, Japan, Korea en natuurlijk Spanje en Europa. Hij heeft ook eigen voorstellingen gemaakt en theater- en filmmuziek geschreven. Enric is leraar multipercussie aan de Percusons Percussion Academy (Valencia) en Art of the Collective Imagination (Izmir).