Zondag 14 november 2021 / 15.00 uur / Uitverkocht

Hannes Minnaar / piano

Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach / voorafgegaan door Gedanken zu Bach van Daan Manneke

Minnaar Hannes.jpg

Hannes Minnaar (1984) werd internationaal bekend toen hij de tweede prijs won van het Concours de Genève (2008) en de derde prijs van het Koningin Elisabeth Concours (2010). Vervolgens kreeg hij in 2011 een Borletti-Buitoni Trust Fellowship, in 2012 een Edison voor zijn debuut-cd en in 2016 de Nederlandse Muziekprijs.

Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij bij Jan Wijn en daarnaast volgde hij lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Orgel studeerde hij bij Jacques van Oortmerssen

.

Hannes Minnaar soleerde bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest, onder dirigenten als Herbert Blomstedt, Eliahu Inbal, Marin Alsop en Edo de Waart. Met Jan Willem de Vriend en het Orkest van het Oosten nam hij Beethovens vijf pianoconcerten op. Recitals verzorgde hij op de bekende podia in Europa, maar ook in Moskou, Tokio en Guangzhou.

Als kamermusicus maakt Hannes Minnaar deel uit van het prijswinnende Van Baerle Trio en deelde hij het podium met collega’s als Janine JansenSimone LamsmaMischa Maisky en Isabelle van Keulen. In de Kleine Zaal had de pianist in seizoen 2016/17 een Spotlight-serie. 

Hier een oudere uitzending van De Wereld Draait Door over de Goldberg-variaties met Hannes Minnaar als een van de drie gasten: