Zondag 17 oktober 2021 / 14.00 uur

Viride Kwartet

Salomé Bonnema en Iris Kengen (viool), Sedna Heitzman (altviool), en Jurre Koopmans (cello)

met muziek van Mozart en Brahms

Viride kwartet.jpg

Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd door Salomé Bonnema (2001), Iris Kengen (2000), Sedna Heitzman (2000) en Jurre Koopmans (2002). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen. Inmiddels zijn zij doorgestroomd naar de bachelor aan dit conservatorium. Niet alleen spelen ze veel samen, ook hebben ze een sterke band met elkaar en zijn ze al sinds het begin van hun middelbare schoolperiode goede vrienden.

Het bevalt het Viride Kwartet heel goed om met z'n vieren muziek te maken en concerten te geven. Ze hebben les gehad van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet, Lucia Swarts, Peter Brunt en Ilona Sie Dhian Ho. Ook hebben ze deelgenomen aan het Orlando Festival in 2018 en 2019 en aan de Zeister Muziekdagen in 2019, waar ze masterclasses kregen van o.a. Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffmann, Larissa Groeneveld, Henk Guittart en leden van het Jerusalem Quartet.

 

In 2018 heeft het Viride Kwartet de tweede prijs behaald tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In het seizoen 2018-2019 hebben ze meerdere keren mogen optreden in het programma Podium Witteman en speelden ze in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in het Muziekgebouw Eindhoven. In 2019 ontvingen ze een strijkkwartet stipendium van het Kersjes Fonds.