Zondag 23 februari 2020 / 15.00 uur 

Jelmer de Moed (klarinet), Tim Brackman (viool), Pieter de Koe (cello) en Rik Kuppen (piano)

met muziek van Claude Debussy en Olivier Messiaen 

Jelmer de Moed is een jonge, ambitieuze klarinettist. Zijn interesse in muziek reikt van vroeg klassiek repertoire tot aan hedendaagse composities en improvisatie. Zijn Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam sloot hij in 2017 cum laude af. Hij studeert momenteel aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik in Berlijn bij hoofdvakdocent Martin Spangenberg. Ook volgde hij masterclasses bij veel gerenommeerde klarinettis-ten, waaronder Sabine Meyer en Jorg Widmann. In 2016 was hij winnaar van de Classic Young Masters Award, en in 2017 was hij finalist in het Grachtenfestival Conservatorium Concours.  

Naast zijn studie speelt hij concerten als solist, in kamermuziekensembles, cross-art projecten en orkesten. Zo was hij eerste klarinettist in het Nationaal Jeugd Orkest en is hij dat nu in de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Hij vormt een duo met pianist Rik Kuppen en speelt in velerlei kamermuziekbezettingen, o.a. met het Animato Kwartet.

Tim Brackman (1993) begon met vioolspelen op zijn vijfde. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths.
Momenteel studeert Tim aan de Accademia Musicale Santa Cecilia in Bergamo, Italië.

Tim won prijzen op concoursen zoals het IPMC en het Prinses Christina Concours (2009 en 2011). In 2018 won hij de 3e prijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back

Tim is tevens 2e violist van het Animato Kwartet. Het Animato Kwartet won een Prijs voor ‘Artistieke Excellentie’ in Sala São Paulo (2014) en ontving van het Kersjes Fonds een Strijkkwartet Stipendium (2017).
Daarnaast is Tim een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival. Tim soleerde met diverse orkesten, waaronder het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (2011) en het Oost-Nederlands Symfonieorkest (2013). In 2018 speelde hij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk het vioolconcert van Schumann.

Tim volgde masterclasses en lessen o.a. bij Isabelle van Keulen en Gerhard Schulz.

In 2014/15 studeerde Tim een jaar in Denemarken aan het Koninklijk Conservatorium in Kopenhagen bij Estzer Haffner.

Pieter de Koe (1994) is een gedreven kamermuziekmusicus, medeoprichter van het van het veelbelovende Animato Kwartet, initiator van eigen producties en verschillende cross-arts samenwerkingen.

Hij studeerde aan de Sweelinck Academie bij Monique Bartels en won op jonge leeftijd al prijzen op verschillende concoursen. Hij behaalde zijn bachelor cum-laude aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota. Inmiddels studeert Pieter aan de master-opleiding van de Musikhochschule Freiburg bij Jean-Guihen Queyras. Hiernaast werkte hij onder andere met Anner Bijlsma, Gary Hoffman, Alfred Brendel, Reinbert de Leeuw, Arto Noras, David Dolan en Johannes Meissl. 

Met het Animato Kwartet is Pieter aspirant lid van de European Chamber Music Academy. Zij ontvingen het Kersjes kwartetstipendium en volgen lessen bij Eberhard Feltz via de Nederlandse Strijkkwartet Academie. 

Pieter speelt concerten door heel Europa en werd uitgenodigd voor festivals als Davos festival Zwitserland, Harmos festival in Portugal, ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordão’, Brazilië, Mahler Academy in Italië en het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook speelt Pieter in verschillende cross-arts projecten met ISH, Yopera, Troupe courage, en eigen productie Wonder.

Rik Kuppen is een jonge pianist met een brede interesse. Hij speelt alle muziek van Bach tot Berio en houdt ervan om zowel alleen als met verschillende ensembles op het podium te staan. Naast muziek is hij veel bezig met Duitse en Nederlandse literatuur en poëzie.

In de zomer van 2017 behaalde Rik zijn master diploma aan het Koninklijk Conservato-rium in Den Haag. In het eerste jaar van zijn studie aan het conservatorium won hij de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. In oktober 2017 won Rik een finaleplaats bij Dutch Classical Talent. In het kader hiervan heeft een tour door de concertzalen van Nederland plaatsgevonden. Het programma wat hij hiervoor samenstelde was een voorstelling waarin poëzie, muziek, licht en acteren op een bijzondere wijze samensmolten. Rik volgde verschillende masterclasses, onder andere bij Naum Grubert, Ronald Brautigam en Reinbert de Leeuw. 

Samen met violisten Laura Lunansky, Coraline Groen, cellist Rogier Tamminga en altviolist startte hij het pianokwintet De Formule: een nieuw ensemble dat zich niet alleen richt op het klassieke repertoire en de conservatieve concertvorm, maar ook gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van onze tijd.In 2018 wonnen zij de de grote kamermuziekprijs. Met klarinettist Jelmer de Moed vormt Rik al jaren een vast duo. Onlangs waren zij te gast in het segment 'jonge helden' van het programma Podium Witteman. Zij volgen samen intensief lessen bij verschillende docenten in Duitsland en Nederland.