top of page

Zondag 5 februari 2023 / 

Dianto Reed Quintet: Maria González Bullon (hobo), Ovidi Martí Garasa (saxofoon), Maria Losada Burgo (fagot), Erik Steven Rojas Toapanta (bas klarinet) en Maria Luisa Olmos Ros (klarinet)

Dianto Reed Quintet.jpg

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekgroep gevormd door vijf Spaanse jonge muzikanten gevestigd in Amsterdam. De naam van de groep betekent anjer in het Esperanto; anjer omdat het een typische mediterrane bloem is en Esperanto omdat het als een universele taal wordt beschouwd, zoals muziek.

 

Dianto Reed Quintet biedt een timbrische veelzijdigheid die een uniek geluid kan creëren, dankzij de combinatie van deze vijf houtblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk element, het riet.

Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria nemen Dianto Reed Quintet-leden deel aan verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals onder meer het Jeugdorkest van Spanje, het Nationaal Jeugd Orkest en het Jeugdorkest van de Europese Unie. Tegenwoordig zetten ze hun masterstudie voort aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gekregen van verschillende gerenommeerde musici als Miriam Pastor, Simon van Holen, Harmen de Boer, Arno Borkamp, ​​Davide Lattuada, Saskia Mees of Bas Pollard.

Het Dianto Rietkwintet heeft de Eerste Prijs gewonnen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021 en is het een van de finalisten van het Dutch Classical Talent 2022/2023 (met een nog te houden finale). Onlangs wonnen zij de eerste prijs op de "XV Concurso Nacional de Música de Cámara Villa de Cox" in Alicante, Spanje. Zij traden op in o.a. Podium Witteman, De Klassieken, Spiegezaal Avrotros en voor de NPO Radio 4.

 

Tijdens het seizoen 2021-2022 hadden ze een tour georganiseerd die speelde in verschillende zalen in heel Nederland, waaronder de Kleine zaal van Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Paleis het Loo, en Museum Singer Laren. Ze hebben opgetreden op festivals zoals het “Grachtenfestival”, “Wonderfeel” en het  “KinderMuziekFestival”.        In de nabije toekomst zullen ze ook deelnemen aan het “Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog 2022” en het “Storioni Kammermuziekfestival”.

Voor 5 februari staan de prachtige stukken” Identidades” en delen uit ”All  about contrast” op het programma.

bottom of page