Zondag 27 februari 2022 / 

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Sergio Hamerslag (klarinet), Bart de Kater (klarinet), Tom Wolfs (klarinet) en Jesse Faber (klarinet)

Nieuw-Amsterdam-Klarinet-Kwartet.jpg

De Vier Heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al tien jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

 

het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerden zij in het Concertgebouw in Amsterdam hun debuut cd "Ode aan Amsterdam", gevolgd door de sequel "New Amsterdam Stories" in 2019. 

 

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije, Portugal en Brazilië. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma's. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg

 

Voor de allerkleinste oren splelen zij in samenwerking met Oorkaan de familievoorstelling Dromenblazers en in samenwerking met het Concertgebouw Vreemde Vogels, een muzikale wandeling door natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Om hun enthousiasme voor de klarinet te delen geven zij regelmatig workshops aan jong talenten en amateurmuziekverenigingen. De klarinet in al zijn hoedanigheden, voor iedereen van alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen laten zien en horen: dat zijn allemaal pijlers van het NAKK.

 

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!