top of page

Terugblik programma 2015 - 2016

Viride kwartet.jpg

18 oktober 2021 /  

"Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd door Salomé Bonnema (2001), Iris Kengen (2000), Sedna Heitzman (2000) en Jurre Koopmans (2002). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen. Inmiddels zijn zij doorgestroomd naar de bachelor aan dit conservatorium. Niet alleen spelen ze veel samen, ook hebben ze een sterke band met elkaar en zijn ze al sinds het begin van hun middelbare schoolperiode goede vrienden."

15 november 2015 /

Het Tsjechische Trio Martinu speelde allereerst een Elegie van Joseph Suk, een tedere herinnering aan een vriend. Daarna het beroemde "Dumky Trio" van Antonin Dvorak, zes Oekraïense volksballades. En tenslotte het Tweede Piano trio opus 100 van Franz Schubert, een stuk 'saturated with joy, grace and triumphant beauty'.
Hier hoort u hen in deel IV van het Dumky trio:

20 december 2015 /

"Midwinter Light - An English Christmas" was de titel van het kerstprogramma dat het Ensemble Luci Serene (sopraan Heleen Meijer, alt Annette Stallinga en clavecinist Andrw Clarke) gaf samen met leden van Camerata Delft, de jonge tenor Adrian Fernandes, en de nog jongere trompettist Floris Onstwedder. Muziek van Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, en andere Engelse componisten, afgewisseld met traditionele kerstliederen. 
Hieronder ziet en hoort u trompettist Floris Onstwedder op het Prinsengrachtconcert en tenor Adrian Fernandes in een aantal hoogtepunten uit de Messiah.

31 januari 2016 /

De afscheidstournee van het Rubens Strijkkwartet voerde langs Wilhelminaoord. Samen met de cellist Godfried Hoogeveen speelden zij Sechs Bagatellen van Anton Webern, en het wonderschone Kwartet voor viool, altviool en twee celli van Anton Arensky. Na de pauze klonk het magistrale Strijkkwintet opus 163 van Franz Schubert. Het hele kwintet bood een rijke schakering van alle mogelijke combinaties, een ongelofelijke variëteit van motieven, soms adembenemende nuances , van fluisterzacht tot forte-fortissimo, schreef onze recensent. Hier hoort u hen in het Amerikaanse Strijkkwartet van Antonin Dvorak.

14 februari 2016 /

Een mooi en intiem concert van het Belgisch-Franse gitaarduo Storms en Franceries. Zij maakten een reis door de tijd van de 15e tot de 20e eeuw, van Da Milano, Dowland, en Soler naar Albeniz, De Falla en Granados. En ook de gitaar kon het Koloniekerkje volledig vullen. Een concert dat 'warmte in het hart bracht' op deze Valentijnsdag.

Hier hoort u Yves Storms in Cancion y Danza van Antonio Ruiz.

13 maart 2016 /

Het seizoen werd afgesloten met een groep van zes jonge musici: het Arkovsky Strijksextet: groot enthousiasme, groot talent. Onder leiding van Elise Besemer, de eerste violiste van de groep en winnaar van de Tweede Prijs op het Oskar Back concours, speelden zij het tweede strijksextet van Johannes Brahms en een transcriptie van de eerste piano sonate van Alban Berg. Na de pauze klonk het prachtige Strijksextet van Tsjaikovski, Souvenir de Florence. Hier Elise Besemer in het vioolconcert van Sibelius:

bottom of page