top of page

Terugblik programma 2016 - 2017

23 oktober 2016 /  

Het eerste concert van 2016 was meteen raak: een prachtig recital van violiste Maria Milstein en pianiste Hanna Shybayeva

Zij speelden de Suite voor viool en piano van Erich Korngold, en drie Franse stukken uit het tijdvak van het Impressionisme: de Sonata in G van Maurice Ravel (met blues en jazz als inspiratiebron), de Sonata in G van Claude Debussy (een verbinding tussen klassieke en zigeu-nermuziek), en de Sonata in A van Cesar Franck (gift ter gelegenheid van het huwlijk van violist Eugene Ysaye).

20 november 2016 /

Bevlogen en op het hoogste niveau: het Ragazze Strijkkwartet, vier jonge musici met een eigenzinnig repertoire.

In Wilhelminaoord speelden zij een programma onder de naam 'Fellow Travelers', waarin drie componisten met drie Amerikaanse verhalen centraal stonden: Dvořák, de gelukszoeker, Bartók, de oorlogsvluchte-ling, en Adams, die het continent doorkruiste op zoek naar inspiratie.

18 december 2016 /

Het Apollo Ensemble verzorgde het traditionele kerst-concert in een instrumentale bezetting van fagot, barokviool en klavecimbel, met Henriette Feith, sopraan.

Naast een aantal oude Christmas carols brachten zij muziek voor de kersttijd van Bach, Händel, Telemann en Scarlatti.

8 januari 2017 /

Vijf Nederlandse topblazers, ieder solist bij een gerenom-meerd orkest, ieder met daarnaast een eigen solo-carrière, tezamen het Orlando Blaaskwintet

In het Koloniekerkje speelden zij het kleurrijke blaaskwintet van Claude-Paul Taffanel, een bewerking van het strijk-kwartet no. 8 van Dmitri Shostakovich (een van zijn meest intense en intieme werken) en het blaaskwintet van Carl Nielsen, een mengeling van melodieuze en nieuwe muziek met een grote populariteit.

12 februari 2017 /

In februari trad op de mezzosopraan Florieke Beelen, begeleid op de piano door Abigail Richards

Zij begon haar recital met Die Loreley va Franz Liszt, en zong daarna vijf liederen van Hugo Wolff (uit de Mörike-Lieder), de 'Lieder eines fahrenden Gesellen' van Gustav Mahler, 'A Charm of Lullabies' van Benjamin Britten, drie van de zes Liederen voor stem en piano van Sergej Rachmaninoff en tot slot twee liederen van de Finse componist Jean Sibelius.

12 maart 2017 /

Het seizoen werd afgesloten door een klarinetquintet, bestaande uit vijf jonge musici onder de naam 'Elise and Friends'. Het ensemble was samengesteld rondom violiste Elise Besemer, als eerste viool afgewisseld door Shin Sihan.

Zij speelden de twee grootste klarinetkwintetten uit de muziekgeschiedenis: dat van Wolfgang Amadeus Mozart in A groot en dat van Johannes Brahms in B klein, voorafgegaan door het Adagio voor klarinet en strijkers van Heinrich Baermann .

bottom of page