top of page

Terugblik programma 2017 - 2018

15 oktober 2017 /  

Het eerste concert van 2017 werd gegeven door het Dudok Kwartet, bestaande uit Judith van Driel, Marleen Wester, Marie-Louise de Jong en David Faber.

Zij speelden voor de pauze het Strijkkwartet no. 14 van Mozart (het eerste van de zes strijkkwartetten opgedragen aan Haydn), het intense Strijkkwartet no. 3 van Weinberg, en na de pauze het Strijkkwartet no. 6 van Mendelssohn (zijn laatste, geschreven twee maanden voor zijn dood)

12 november 2017 /

Het tweede concert werd gegeven door een Piano Trio, bestaande uit drie jonge musici: Anastasia Feruleva, cello, Kaja Nowak, viool en Ivan Penkov, piano.

Voor de pauze twee Sonates. De eerste voor cello en piano van Ludwig van Beethoven (no. 2); de tweede voor cello en viool Maurice Ravel. Na de pauze het complete trio in Piano Trio no. 1 van Johannes Brahms.

Amsterdam Wind Quintet nw.png

17 december 2017 /

Het Amsterdam Wind Quintet, bestaande uit Tim Wintersohl, fluit; Marije Clemens, hobo; Hanka Clout, klarinet; Stefan Danifeld, hoorn; en Silvia Schildkamp, fagot, verzorgde het jaarlijkse kerstconcert.

Zij speelden bekende en minder bekende werken van Bach, Händel en Stamitz (voor de pauze) en Mendelssohn en Reicha (na de pauze)

Camerata RCO_edited.jpg

14 januari 2018 /

Het eerste concert in 2018 stond in het teken van 200 Jaar Maatschappij van Weldadigheid. Het werd gegeven door Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 

Zij speelden muziek van rond 1818, te weten het Klarinet Kwintet van Hummel en het Octet in F groot van Schubert.

Berlage Saxophone Quartet.jpg

18 februari 2018 /

In februari een bijzonder programma met schrijver Jan Brokken, muzikaal omlijst door het Berlage Saxofoon Kwartet, bestaande uit Lars Niederstraßer, Peter Vigh, Kirstin Niederstraßer en Eva van Grinsven.

Onder de titel 'De Weg naar Vrijheid' vertelde Brokken episodes uit een aantal van zijn boeken. Het Berlage Saxofoon Kwartet speelde muziek van Moessorgsky, Schulhoff, Tawfiq (compositie in opdracht), Pärt, Shostakovich en Eisler.

18 maart 2018 /

Het laatste concert van het seizoen was al heel vroeg volledig uitverkocht. Het werd gegeven door het Ensemble Fuse, bekend als 'huis-orkest' van Podium Witteman, bestaande uit Tobias Nijboer, contrabas; Mascha van Nieuwkerk, cello; Julia Philippens, viool; Daniel van Dalen, percussie; Emma van der Schalie, viool; en Adriaan Breunis, altviool.

In het wervelende programma kwamen componisten als de Falla en Ravel voorbij, maar ook Hammers en Piazolla. 

Fuse.jpg
bottom of page