top of page

Terugblik programma 2018 - 2019

Hexagon-kwintet.jpg

28 oktober 2018 /  

Het eerste concert van het seizoen 2018-2019 werd gegeven door het Hexagon Ensemble, bestaande uit Wout van den Berg (fluit), Hans Wolters (hobo), Harmen de Boer (klarinet), Christiaan Boers (hoorn), Marieke Stordiau (fagot) en Hans Eijsackers (piano)

Onder de titel 'Mozart en de Fransen' speelden zij muziek van Roussel, Debussy en Poulenc rondom het Kwintet voor hobo, klarinet, fagot, hoorn en piano van Mozart.

18 november 2018 /

Het tweede concert werd gegeven door het Animato Kwartet, vier jonge, gedreven musici: Shin Sihan (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello). Zij voerden het publiek mee langs de rijke geschiedenis van het strijkkwartet: Haydn, Mendelssohn en Sjostakovitsj. En zij maakten hun naam waar: pure bezieling.

Animato Kwartet.png
La Primavera.png

23 december 2018 /

Het Ensemble La Primavera, bestaande uit Anabela Marcos, sopraan; Regina Albanez, klassiek gitaar en luit; Maaike Boekholt, viola da gamba, aangevuld met Noyuri Hazama, viool, verzorgden het Kerstconcert. La Primavera verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok. Muziek van o.a. Monteverdi, Merula, Vitali en Marini. 

10 februari 2019 /

Het eerste concert in 2019 werd gegeven door het Lendvai strijktrio, bestaande uit Nadia Wijzenbeek, viool, Ylvali Zilliacus, altviool en Marie Macleod, cello. 

Zij speelden de Miniaturen opus 75A van Antonín Dvořák, het Strijktrio no. 1 van Julius Röntgen en het grote Divertimento voor strijktrio van Mozart.

Lendvai Trio.jpg
Noa-Wildschut002-photocreditMarcoBorggre

3 maart 2019 /

In maart trad op de jonge stervioliste Noa Wildschut. Zij werd op de piano begeleid door Elisabeth Brauß.

Op het programma stond allereerst de Vioolsonate in A groot van Schubert, gevolgd door Introduction en Rondo Capriccioso van Camille Saint Saens. Na de pauze de Sonate voor Viool en Piano van César Franck en een bewerking van de Dance Macabre, ook van Camile Saint Saens.

7 april 2019 /

Het seizoen werd afgesloten door het Goeyvaerts Trio uit België, bestaande uit Kristien Roels, viool; Kris Matthyssens, altviool en Pieter Stas, cello. Zij werkten samen met drie gerenommeerde vocalisten: Ursula Langmayr, sopraan, Andrew Hallock, counter-tenor, en Tore Denys, tenor.

Het was een volledig hedendaags programma met muziek van Gavin Bryars, Oleg Paiberdin en Ivan Moody, en afgesloten met het intense Stabat Mater van Arvo Pärt.

Goeyvaerts trio (2).jpg
bottom of page