top of page

Terugblik programma 2019 - 2020

Trio Khaldei.jpg

6 oktober 2019 /  

Het eerste concert van het seizoen 2019-2020 werd gegeven door het Belgische Trio Khaldei, bestaande uit Pieter Jansen (viool), Francis Mourey (cello), en Barbara Baltussen (piano).

Zij speelden het Trio in F van Johan Nepomuk Hummel, een Duo voor viool en cello van Zoltán Kodály, een Trio sur les mélodies populaires Irlandaises van Frank Martin, en zij sloten af met het fameuze Dumky Trio van Antonin Dvořak. 

10 november 2019 /

In het tweede concert trad op het eveneens Belgische St George Kwintet: Liesbeth Baelus (viool), Kaja Nowak (viool), Diede Verpoest (altviool), Wouter Vercruysse (cello) en Bram Decroix (contrabas). Onder de titel 'Bohemia Express' voerden zij het publiek mee op een reis van Bohemen (Joseph Suk) naar Moravië (Leos Janácek) en weer terug naar Bohemen (Antonin Dvorák met zijn zijn strijkkwintet opus 77)

St George Quintet.jpg
Eleonore-en-Ralph_edited.jpg

15 december 2019 /

Het Kerstconcert werd verzorgd door Eleonore Pameijer (fluit), Irene Maessen (sopraan) en Ralph Rousseau (viola da gamba). Zij brachten stukken uit de periode van de late Renaissance tot de barok uit vier Europese landen: Frankrijk (o.a. Marin Marais), Italië (o.a. Vivaldi), Engeland (o.a. Purcell) en Duitsland (o.a. Johann Sebastian Bach)

19 januari 2020 /

Het eerste concert in 2020 werd gegeven door het Hermitage kwartet, bestaande uit Jaco-

bien Rozemond en Floor Le Coultre (viool,) 

Francien Schatborn, altviool en William McLeish, cello.

Zij openden met het strijkkwartet no. 2 van Borodin, gevolgd door het strijkkwartet n. 4 van Sjostakovitsj. En na de pauze het 8e strijkkwartet van Beethoven ('Razumosvsky')

Hermitage_Kwartet_web_edited-004.JPG
Moed, Jelmer de cs.jpg

23 februari 2020 /

Eind februari waren vier jonge musici te gast: Jelmer de Moed, klarinet, Tim Brackman, viool, Pieter de Koe, cello en Rik Kuppen, piano. Zij speelden een Frans programma met twee stukken van Debussy (het Pianotrio in G en de Rhapsodie voor Klarinet en Piano), het thema en variaties voor viool en piano van Messiaen, en na de pauze ook van Messiaen zijn monumentale Quatuor pour la fin du temps. 

Het bleek het laatste concert te zijn van dit seizoen.

4 oktober 2020 /

Het seizoen zou worden afgesloten door pianist Hannes Minnaar met de Goldberg-variaties van Johann Sebastian Bach, aaneengesloten gespeeld. Maar dat concert was het eerste dat vanwege de corona-pandemie moest worden afgelast. 

Van het seizoen 2020-2021 kon alleen het eerst concert doorgaan. Het werd gegeven door Olivier Patey, klarinet, Joris van den Berg, cello en Martin Willers, piano. Zij speelden muziek van Beethoven en Brahms.

olivier-patey-joris-van-den-berg-martijn-willers-milagro-elstak-1903x660.jpg
bottom of page